Приятели!
Те са като порцелан.
Оцелели
чашки от сервиза.
Прощаващи,
когато съм грешна!
И са до мен, когато
съм отчаяна,
и безутешна…
Стари.
Безценни!
Удържали на времето.
С които забравям
всички грижи
и бремето.
Пукнатите захвърлих.
Носели нещастие.
Освободих се
от всякакво пристрастие.
Днес не сме си длъжни!
Счупеното – счупено е!
Бог ми е свидетел…
Не помагат сълзи
и посипване с пепел
от предателската клада,
от изгубената вяра.
Приятели!
На чаша чай
и на раздумка сладка.
Среща за кратко.
Капки във вечните чаши.
Благословени да сте!
Дважди!
© Даниела Виткова All rights reserved.