Sep 13, 2014, 10:43 PM

Призрачен свят 

  Poetry
676 1 4

ПРИЗРАЧЕН СВЯТ


                                                     На Ани (Anabell)

 

В призрачен свят

престъпвам едва.

Силуети прозрачни.

Край мене тъма.

Движат се бавно,

със стъпки отмерени

живите мъртви

до днес непогребани.

 

И скрити, и явни,

движения леки

на хора бездушни

с лица-силуети,

се лутат край мене

сякаш без цел,

но всъщност

се сблъскват

с живота-предел.

 

И някак спонтанно

душата се свива.

Мъглата е гъста,

и странно бодлива,

очите дълбае.

Сърцето замира.

Боли ме от мъка.

Умът ми блокира.

 

И крачат към нищото,

свели глава,

сенките-призраци

с кухи сърца.

Някога давали

любов, светлина,

днес са забравени,

кретат едва…

 

Внезапно застивам.

Дълбае умът:

Нима аз сънувам,

или туй е светът?

Изтръпвам във ужас,

потискам плачà.

Крещи ми се силно,

а всъщност мълча.

 

И в миг осъзнавам:

житейска игра

довела човека

до тази съдба.

Превръща го в призрак,

блуждаещ във мрака,

напред да се движи,

невиждайки знака

на голата истина

в човешкия свят:

 

обърне ли гръб

брата на брат,

загубва и разум,

и сърце,

и душа,

превръща се в призрак

без сетива.

 

 

Ужасно е

да бродиш

в тъмнината,

загубил

себе си,

душата си

и светлината…!


© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиво! Лее се леко, нежно, но натоварено с много емоция! Браво!
  • Точно това ми беше идеята, Ани! Надявам се да съм те зарадвала. Прегръщам те!
    Благодаря ти, Стойна! Коментарът ти ме накара да се усмихна.
    Ани (Anita765), благодаря ти!
  • Добро е!
  • Поздрав, Мария!
    Възхитена съм от прекрасната ти творба!Не сънуш за съжаление,мило
    момиче.
    "Обърне ли гръб брата на брат,
    загубва и разум, и сърце и душа.
    Превръща се в призрак без сетива!"
    Много добре си го казала - това е реалният свят, в който живеем.
    Поздравявям те!






    загубва и разум, и сърце и душа.
    Превръща се в призрак без сетива."
Random works
: ??:??