От облаците сякаш слезе,
обгърна ме сладка мъгла,
топъл вятър зашушна из мене,
небето ми дъжд закопня.
И усетих, че зимата всъщност е
състояние на духа,
като тъмната нощ пред разсъмване,
като воя на вълк в пустощта.
Като тежка умора, прегърбване,
като пареща рана в гръдта...
Просто трябва да вдишаме сбъдване
и веднага сме в пролетта!
© любимка All rights reserved.