Feb 14, 2013, 4:59 PM

Пролет иде 

  Poetry
647 0 10

Автори: Innocence и Самодива

 

Капе тихо от капчука

песен непозната.

Нежна е като милувка,

като южен вятър

 

Звуци шеметни се ронят,

мамят тишината.

Натежали мисли гонят

вихрите в гората.

 

И тактува с барабанче

весело сърцето.

Цветни пъпчици пригласят

горе от дръвчето.

 

Радост е, почти неземна,

музиката светла.

Като в длани на вълшебник

никнат цветовете.

 

Грейва шарено небето.

Облак не остава.

Пее всеки храст в полето:

Пролет наближава.

 

Падат ледните окови

под лъчи искрящи.

И към хоризонти нови

Слънцето ни праща.

 

 

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??