Автори: Innocence и Самодива
Капе тихо от капчука
песен непозната.
Нежна е като милувка,
като южен вятър
Звуци шеметни се ронят,
мамят тишината.
Натежали мисли гонят
вихрите в гората.
И тактува с барабанче
весело сърцето.
Цветни пъпчици пригласят
горе от дръвчето.
Радост е, почти неземна,
музиката светла.
Като в длани на вълшебник
никнат цветовете.
Грейва шарено небето.
Облак не остава.
Пее всеки храст в полето:
Пролет наближава.
Падат ледните окови
под лъчи искрящи.
И към хоризонти нови
Слънцето ни праща.
© Вики Все права защищены