Пролетта се завърна.
Пристъпва на пръсти,
еньовче в косите си свила.
Всяка долчѝнка,
хълм и кория
в приказка мигом превърна.
В дънера стар
стопи се снега.
От влагата семе поникна.
Сноп светлина…
Живот се роди
от дива, ароматна вишна.
Високо в синевата
щури - пощурели,
гонеха се облачета розови и бели.
И искрено, по детски,
без преструвки,
по вятъра изпращаха целувки.
Целунати, от свян
лалетата почервеняха.
Щурец засвири
под схлупената стряха.
Омаяни от аромат на люляци,
прегърнаха се двама влюбени.
И зазвуча симфония
от цветове и звуци!
Порив за живот,
любов,
хармония
у всеки пролетта отключи.
Тя се завърна!
Уханна и нежна
мечтана като красива жена.
Всичко живо ориса,
и хора, и птици,
с любов да свиват гнезда.
© Даниела Виткова All rights reserved.