Жената е създадена от боговете,
да бъде нежна и щастлива.
Днес е майка и жена красива,
понякога по-силна от мъжете.
Нежна като пролетно цвете,
с топла майчина гръд,
в обятията близко до сърцето
приспива нежно своето дете.
Загърбила бе младостта,
заради щастието на нейния съпруг.
Сега утеха търси да намери
в прегръдките на някой друг.
Дори когато животът и се промени,
тя бе силна, като буря в нощта.
Сърцето още и кърви,
но намира сили, пак да се усмихне.
Никога не сведе тя глава,
макар, че болка късаше душата и.
Не ще пречупи я съдбата и,
защото бог така е отредил.
Отговорно е да бъде майка и жена,
но в живота труден тя успя.
С болката в сърцето и мъничка сълза,
тя бе горда, че е просто майка и жена.
© С. П. All rights reserved.