Ако бях това, което си ти,
защо изобщо да съществувам?
Ако слушах през твойте уши,
защо ми трябва изобщо да чувам?
Ако вярвах в това, в което и ти,
колко мечти биха умрели!
Ако гледах през твойте очи,
те никога не биха се смели.
Да бъда теб - за какво ми е -
през живота без смисъл минаваща.
Радвам се - просто съм себе си,
истинска, имаща, даваща.
© Или Дадарова All rights reserved.