Полицай прояви доблест голяма,
но за него справедливост няма.
Разкриването на корупцията бе неговата цел.
За да се противиш на шефовете - трябва да си смел.
За да кажеш истината - се иска мъжество,
но ние сме свидетели на корупционното тържество.
Надигнал полицаят глас против нередност,
макар и заплашен от безработица и бедност.
Човека храбър нека подкрепим
и безобразието на властта да не търпим!
© Георги All rights reserved.