17 февр. 2012 г., 18:49

Против корупцията (за един доблестен полицай) 

  Поэзия » Гражданская
526 1 0

Полицай прояви доблест голяма,

но за него справедливост няма.

Разкриването на корупцията бе неговата цел.

За да се противиш на шефовете - трябва да си смел.

За да кажеш истината - се иска мъжество,

но ние сме свидетели на корупционното тържество.

Надигнал полицаят глас против нередност,

макар и заплашен от безработица и бедност.

Човека храбър нека подкрепим

и безобразието на властта да не търпим!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??