ПЪЛНОЛУННА ЛЮБОВ
Луната тази нощ е ниска...
Изпълнена със страст луна...
В такива нощи ми се иска
да бъдеш приказна жена!
И да се любим до премала
под цветомузиката вън -
във тази древна млечна зала,
заливана от звезден звън...
Щурче до нас да опне струни
и да ни пее във захлас,
а облачета тънкорунни
да хрупкат светлото над нас...
Когато някога отгоре
се взираме към този свят,
да си припомняме със горест -
ти беше млада, аз бях млад...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.