Знойна и омайна майска нощ...
Път, пътека – хоризонт изгубен;
Блъска се сърцето, вените пулсират,
скитаме до изнемога...
Знойна и омайна майска нощ...
Вятър морно шумоли в листака;
бродиме през дъбови гори,
тичаме и губим се в шубрака...
Знойна и омайна майска нощ...
Пот гореща тялото облива:
страх и болка, нежност, шепот приглушен;
шум от морски бряг до нас достига...
Знойна и омайна майска нощ...
Кестени цъфтят във мрака,
лунен лъч по нивите пълзи –
тук животът любовта дочака...
© Велин Евстатиев All rights reserved.