8 янв. 2007 г., 16:23

Първа любов 

  Поэзия
719 0 7

Знойна и омайна майска нощ...

Път, пътека – хоризонт изгубен;

Блъска се сърцето, вените пулсират,

скитаме до изнемога...

 

Знойна и омайна майска нощ...

Вятър морно шумоли в листака;

бродиме през дъбови гори,

тичаме и губим се в шубрака...

 

Знойна и омайна майска нощ...

Пот гореща тялото облива:

страх и болка, нежност, шепот приглушен;

шум от морски бряг до нас достига...

 

Знойна и омайна майска нощ...

Кестени цъфтят във мрака, 

лунен лъч по нивите пълзи –

тук животът любовта дочака...

© Велин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??