Една снежинка долетяла
напомня, че ще завали.
Красива, пухкава и бяла
ветрецът нежно я върти.
Внимава да не я съсипе
и да я пипне чак не смей.
След нея сняг ще се изсипе,
тогава ще се развилней.
И ляга да поспи немигнал
от чакане да завали,
а ненадейно сняг пристигна
и с бяло клоните зави.
Сега и зимата се смее
доволна, че снежец вали.
Декември – той в студа си пее
за празници и за елхи.
© Ани Иванова All rights reserved.