Mar 30, 2008, 1:08 PM

"Разбулване" 

  Poetry » Phylosophy
491 0 8
Като росата идвам, сбъркала и ден, и час,
и не приела смяна на сезоните -
да, въображение ще кажете - от мен за вас!
Като езеро над трепетно-размътени поляни
или ветрен полъх върху морска шир
с разпиляни глухарчета - в градини
и едва чути гласове - от небесен мир...
По пътеки криволичили - доловими!
Кой ли си няма тайни стремежи !
Да разтърсва коси и очи да разтваря,
да споделя смях и любовни нощи,
а лица ни  да грейват чаровни...
И запърхват мигли с натежали клепачи,
пръсват хиляди търпеливи желания...
Ех, сънища - запълнили мечтите
и кораби - заплавали с озарения...
... Ще изкривя пространство и време,
да съвпаднат всички мечти безсилни,
а истината за смърт - ще потуля - о, бреме,
с глас ще "пронижа" Слънцето немилостно...


© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??