В пространството на пролети и есени
и двадесетсезонни сериали
живее тя – във крехко равновесие
със твърде неизбежните баналности.
Тя също гледа вечер телевизия,
а във неделя си лакира ноктите.
Но в лака сипва малко от магията,
която крие вътре зад окото си.
Усмихва се със устните си, тънките,
и сякаш нищо пак не се е случило,
но тайничко си пренарежда брънките
на тромавото ДНК на скуката.
От четири посоки, тя е петата.
И ако в Менделеевата таблица
са сто и осемнайсет елементите,
то значи тя е сто и деветнайстият.
© Валентин Евстатиев All rights reserved.