Nov 23, 2006, 12:27 PM

Разпит 

  Poetry
569 0 2
Неразбран съм...
Отново.
Питат - Какво е?
Отвърнах им
- Светлото слово!
И ме хвърлиха
в тъмното -
най-черното
тъмно,
под крилото
на гарван.
И пак ме попитаха...
Наплашен от тъмното,
колебливо отвърнах им
- Тъмно...
Нощта ми запалиха -
изгоря ми крилото,
до перото последно,
до сивата болка
на впепеляващ се
въглен.
Оцелях...
Но пак ще ме питат
за нещо,
във нищото.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??