Разсмей ме, моля ти се!
Моля те, разсмей ме...
И нека като скален къс откъртен
от самота на планински връх висок
смехът да се търкаля по наклона с ек
надолу, все надолу в някой дол дълбок.
Сълзите са лекарство за душата
смехът е знакът на щастливия човек.
Елегията носи красотата
на залеза, след слънчевия пек
усмивката е утринния вятър
и прави ме от вятъра по-лек.
Сълзите са лекарство за душата,
но ти лекувай ме със смях, като човек.
И тъй усетил щастието, свободата
усещам силата в закона строг:
да ме разплаче може всеки смъртен,
даме разсмее го умее само Бог.
© Ангел Милев All rights reserved.
Но с коментар да ме разсмее може само Бог у Вас!
Разсмей ме моля ти се,
моля те разсмей ме...