Разстрел. Присъда като за осъден.
Един единствен изпълнител - Той.
В цевта вместо куршум - дума.
Прицелване. Докосване на спусък.
Изстрел. Вой.
Разстрел с(ъс) дума в гробна тишина.
Кървава сълза тече по бяла скула.
Рикошет случаен в(ъв) отсрещната стена
отеква, връща се, отново удря.
Разстрел. Един единствен - СБОГОМ.
Плътта пронизана е с тоз куршум.
Сърцето пръснато на хиляди микрона.
Душата поразена чезне като в сън.
Разстрел. Очите бистри бавно потъмняват
и пръстите са стиснати в юмрук до бяло.
Земята черна. Подкосена там остава
една любов живота си не изживяла!
© Десислава Ризова All rights reserved.