26 мая 2009 г., 20:19

Разстрел 

  Поэзия
852 0 0

Разстрел. Присъда като за осъден.

Един единствен изпълнител - Той.

В цевта вместо куршум - дума.

Прицелване. Докосване на спусък.

Изстрел. Вой.

Разстрел с(ъс) дума в гробна тишина.

Кървава сълза тече по бяла скула.

Рикошет случаен в(ъв) отсрещната стена

отеква, връща се, отново удря.


Разстрел. Един единствен - СБОГОМ.

Плътта пронизана е с тоз куршум.

Сърцето пръснато на хиляди микрона.

Душата поразена чезне като в сън.

Разстрел. Очите бистри бавно потъмняват

и пръстите са стиснати в юмрук до бяло.

Земята черна. Подкосена там остава

една любов живота си не изживяла!

© Десислава Ризова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??