Feb 13, 2013, 2:51 PM  

Религиозно 

  Poetry » Other
767 0 0

Трапеза, богато отрупана
със хляб и вино, плодове,
бонбониера, ядки хрупави,
А по средата - сол.

 

Закуска от филии препечени,
яйца, портокал и кафе,
цигара и вестник, и чехлите,
А във кафето - сол.

 

Вечеря на свещи, ястия
от Париж, Рим и Берлин.
Шампаниера. Поглед и страст,
обилно посипани с′ сол.

 

Ясла за едър добитък,
със слама, сено и фураж,
ритуално козите облизват
каменната сол.

© Петър Генов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??