13.02.2013 г., 14:51 ч.  

Религиозно 

  Поезия » Друга
768 0 0

Трапеза, богато отрупана
със хляб и вино, плодове,
бонбониера, ядки хрупави,
А по средата - сол.

 

Закуска от филии препечени,
яйца, портокал и кафе,
цигара и вестник, и чехлите,
А във кафето - сол.

 

Вечеря на свещи, ястия
от Париж, Рим и Берлин.
Шампаниера. Поглед и страст,
обилно посипани с′ сол.

 

Ясла за едър добитък,
със слама, сено и фураж,
ритуално козите облизват
каменната сол.

© Петър Генов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??