Взех решение удачно,
обсъдих го във местен бар-
нужно е в туй време злачно
да стана най-подир рибар.
Надявам се, че е наслада,
когато жарко слънце свети
и няма никаква пощада,
да си накиснеш ти нозете
до коленете чак във вира
и разположил се на сянка,
с една ръка да вдигаш бира
а с другата да вадиш мрянка.
Вечер,с улова богат
на масата да каниш всички -
приятелите, кум и сват
и... хубавите им женички!
Пастърва, сом, кефал,алай
в блюда различни да поднасяш
и песните да нямат край,
щом с вино устните разквасяш.
Това е риболовът, брат-
един напълно сбъднат блян,
но, за да бъдеш ти рахат,
недей бъди лапнишаран!
© Георги Янков All rights reserved.