По стихове на Agferdousi65 ( Асенчо Грудев) и Contessa ( Светла Асенова )
ПРОЛОГ: Разстваря сцената завеса,
в спектакъл сбъдва се мечта.
Аг Фердоуси и Контеса
актьори са на любовта.
( В света безкраен на мечтите )
1.
К: О, как жадувам в този миг *
да зърна неговият лик.
Ще кажа, че не съм измама,
че на сърцето му съм дама.
А: И ето ме, кажи ми ти,
аз целият сега съм слух!
Прошепна ми вълшебен дух,
че нещо в мен за теб пламти!
К: Да можех в нежната си гръд*
да те притисна с огнен плам...
И после за пореден път
да литнем щури нейде там...
А: Но всичко е възможно щом
душите ни в една се слеят.
Те неизбежно ще са дом
за любовта и ще светлеят.
2.
К: Линея аз с горчивина, *
че бях ли с теб или не бях...
Копнея, тъжна съм луна,
отрада моя, страст и грях.
А: Ще ти припомня с топъл лъх,
това което, мила, беше.
По устните ти моя дъх
цъфтеше нежно и зовеше.
К: Вечер на жасмина дъхав, *
сред непокорния клонак,
тихо милвам мрака синкав
и все за тебе мисля пак.
А: Във съня те виждам, мила,
със усмивка- розов цвят.
И това ми дава сила
в този хаотичен свят.
3.
К: Пред теб безмълвна като блян *
ще разпусна аз къдрици...
И без одежди, и без свян
ще разпръсна рой искрици.
А: Чувства, думи вдъхновени
само твои, твои те са,
че от теб във мен родени
те сияят... О, Контеса!
К: В този час така потаен *
мислите ми само блян са...
С думите си тъй омаен,
а чувствата ти- дивна дан са.
А: О, ти за мен бъди звездите...
и златно светлата луна,
която с устни на мечтите
е сладко любеща жена.
4.
К: Всеки път съм тъй сломена *
щом взор отправиш ти към мен...
Че страстта ми вдън стаена
държи ме в сарацински плен...
А: Твоят рицар сърценосец,
знай, че в миг ще долети.
В бран за теб ще победи
и спасена ще си ти.
К: О, като див уханен дъжд *
с нежност аз ще те посипя...
Жарко с поглед неприсъщ
бавно после ще пристъпя.
А: Приказна си ти, омайна,
фея истинска, вълшебна.
Как ли да опазя в тайна
всяка думичка хвалебна?
5.
К: Щом допра до тебе устни *
над мен политат пеперуди.
А дланите ми тъй изкусни
водят мисли луди.
А: Тези пеперуди, мила,
завъртяха ми главата.
Длани в мене потопила
как размекваш ми душата.
К: Не искам да открия лек, *
нека все да те сънувам...
А погледът ти - чер и мек
все ме кара да рискувам.
А: Същото е и за мене.
Луда ли е любовта?
Знак, привличане, горене...
Сбъдва се една мечта.
6.
К: Окъпана в мастилен мрак *
по лунен лъч аз ще се спусна...
При теб ще дойда тайно пак,
все тъй по- влюбена, изкусна.
А: За теб съм винаги готов,
защото истински желая.
Наричам те безспир " Любов " ,
че друга дума аз не зная.
К: Този жест така небрежен *
сърцето ми не пощади.
Рицар си красив и верен,
ветрове в мен посади.
А: Не със меч, а с нежни длани
в храброст ти ме посвети.
Войн сърценосец брани
твоя сън, любов, мечти...
ЕПИЛОГ: ( Не е възможно да има такъв... Никога )
* Contessa ( Светла Асенова )
© Асенчо Грудев All rights reserved.