Родена съм вовеки да обичам.
Да бъда част от звездната дъга.
След вятъра чудак да тичам
и дърпайки крилата му с ръка,
отново да го връщам във горите,
да черпя птиците със цвят,
земята рохка да поливам,
да няма във душите глад...
Родени сме вовеки да се смеем.
Да бъдем светли и добри.
С венци в косите си да пеем
и сбрали хорските очи,
да носим слава на Отеца
и той да бъде наш баща,
а който бяга от Агнеца,
не ще запази младостта.
Родени сме вовеки да се учим,
да пърхаме със мисли кат пчели
и в кошера да греят пити-
да хранят нашите мечти.
Родени сме от светлината,
от вятъра, от звезден прах
и цялата Земя се чисти,
и няма ненаказан грях.
© Людмила Стоянова All rights reserved.