Родината една е
Един народ е силен у дома,
където всяко камъче го знае.
При корена разпери ли крила,
в подема си, Вселената ще смае.
Сплотени да сме, искал е Кубрат.
Тъй силата ни няма да пречупят.
Ни ятаган, ни мечове ще спрат
споен народ и няма да го купят.
Тъй век след века нашите деди
завета хански носили в сърцата.
С кръв пазили до сетните си дни
Родината - обичана и свята.
Днес слаби сме. Опънал тетива
животът запокити ни далеко.
И пръсна ни – стрела подир стрела.
Забрави за Родината човекът.
За хляб насъщен бродим със печал
в по-хубави държави, по-богати.
Но бащин дом самотно е смълчан
и пари във душите ни тъгата.
Един народ щастлив е у дома -
прокуденият даже ще признае.
Държави много има по света.
Родината завинаги една е!
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.
Поздрав!