25 may 2015, 17:37

Родината една е 

  Poesía
384 0 4

Родината една е

Един народ е силен у дома,
където всяко камъче го знае.
При корена разпери ли крила,
в подема си, Вселената ще смае.

Сплотени да сме, искал е Кубрат.
Тъй силата ни няма да пречупят.
Ни ятаган, ни мечове ще спрат
споен народ и няма да го купят.

Тъй век след века нашите деди
завета хански носили в сърцата.
С кръв пазили до сетните си дни
Родината - обичана и свята.

Днес слаби сме. Опънал тетива
животът запокити ни далеко.
И пръсна ни – стрела подир стрела.
Забрави за Родината човекът.

За хляб насъщен бродим със печал
в по-хубави държави, по-богати.
Но бащин дом самотно е смълчан
и пари във душите ни тъгата.

Един нар
од щастлив е у дома -

прокуденият даже ще признае.
Държави много има по света.
Родината завинаги една е!

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Трогателно и силно!
    Поздрав!
  • Така си е, Родината е едно, държавата - друго...
    Чудесни послания има тук! Поздрави!
  • Има богати държави, спокоен живот, но сърцето за Родината копнее . Всеки, който я напусне го знае. Много ми хареса!
  • Цвета, поздравления за силния стих!
    "Един народ е силен у дома,
    където всяко камъче го знае.
    При корена разпери ли крила,
    в подема си, Вселената ще смае."
Propuestas
: ??:??