Преди да си тръгна усетих Родопа.
Напълних очи, сърце и душа,
в полите ѝ топло се сгуших,
разказах и тя ме изслуша.
Видях си и баирите, и язовирите и нея
- най-красива на света.
Да се върна от сега копнея,
още щом стопи се снега.
Откраднах две-три топли чувства,
и няколко усмивки в джоба сложих,
да има какво да ме разчувства,
щом оставането там отложих.
Чух приказки, смях и песни,
местни, нашенски, чудесни.
Опаковам всичко чуто, взето
и тръгвам си с Родопа във сърцето.
© Фатиме Шахин All rights reserved.