Китарата разплака струни.
В звъна й - болка, обич, зов...
Дълбок, съдбовен драматизъм.
Съдбовен - като нашата любов!
"Към хоризонта с тройката летим"...
Летим! Китарата звъни,
а гласовете ни се гонят
и се преплитат с жаждата на птици...
напиращо вълнение във нас
разнежва тъмните зеници.
Летим в безкрая! Ти и аз,
и тази песен - необятна като степ,
като копнеж, и като вечността...
.... С последния акорд - въздишка
китарата потъва в тишина...
Загубили усещането за вина,
преплитаме ръце. Мълчим!
... Дали ще пеем пак,
или със тройката - мечта
завинаги ще се простим?
© Мария Марковска All rights reserved.