May 23, 2021, 9:03 AM

Рони 

  Poetry
236 0 1


Върти се като пъстра въртележка
и няма шанс да спре да се върти.
Въртенето изглежда като смешка
която се поглъща със очи.

И тъкмо си помислиш, че това е,
с бясна скорост пак се завърти.
Нима животът с кръгове играе?
Не е ли той, отсечки и черти?

Започваш философски да гадаеш,
колко още в кръг ще се върти?
Дали е лудо или си играе?
Дали са в кръг най-дребните мечти?...

Свидетел си на бясна, луда гонка
и сякаш сам ти се завива свят.
Прилича на понпозна папионка
завързана във кръг на твоя врат.

И кръговете почваш да откриваш,
а то с игра, опашката си гони.
Върти се и е истински щастливо.
Върти се смешно кученцето Рони!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??