Благодарност да дариш
на всички светли същества,
които подкрепят те
по тежкия ти път, осеян със бодли...
Наградата е там, в далечината -
прекрасна роза най-благоуханна,
светеща, грееща,
излъчваща светлина...
Като най-прекрасен диамант шлифован
от най-добрия майстор в естеството с името Бог...
Благодаря за туй тъй ярко съвършенство!
Благодаря за таз излята Благодат!
Благодаря, че почвам вече да разбирам
смисъла на думата Любов!
Когато слънцето изгрее -
и дъжд ръми, и вятър вее,
какво остава на Душата,
освен да се радва и смее?
Нима сме ний създадени със незнание,
за да придобием свое знание
за разширяващото се съзнание?
За форми слънценосни,
непознати нам до днес,
за други висши форми на Любов...
© Есфир Асфар All rights reserved.