Целувка – холограма.
Очите ти на свещи
изглеждат по-горещи,
но денем пламък няма.
Герой си от дорама,
измислена на тъмно.
И няма да се съмне
в ума ти – помрачен е
от сметки и проблеми,
от изгреви по пладне
и залези среднощни,
а погледът ти – гладен,
и моли все за още.
Животът ти качен е
на профил "Гуляйджия",
а аз, опечалена,
съм просто "Аджамия"
в среднощните запои
с кокетки и герои
и в дните с махмурлуци
след спорове с юмруци.
В панелка – сто квадрата,
със скърцащи кревати
изчезва суетата.
На сянка под балкона
три котки монотонно
припяват "Травиата"
и чешат си ребрата.
В боклука помияри
ядат, каквото сварят
и вият, хапят, млатят,
куп кокали подмятат.
Остатъци не искам
от чувствата ти низки.
Огризки не събирам
от свади и сеири.
Ти, явно, нямаш спирка,
затуй сега подсвирквай
по улиците страстно
след друга вещ безгласна!
Аз бях дотука. Ясно?
21.08.2019
© Мария Димитрова All rights reserved.