Apr 15, 2022, 7:02 AM

Сам 

  Poetry
465 6 9

Смениха се хиляди зими,

денят погрозня от лъжа,

смалиха се песни и рими,

човекът докрай не узря-

разпятия утрото раждат,

самотна е всяка луна,

а в зорите ангели плачат

с очи на деца, и в смъртта.

Ти какво ще сториш си с брата,

лукаво запалил му свещ?

Ще седнеш ли пак на софрата

нечовеко-сам и невеж?....

© Ивита All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??