15 апр. 2022 г., 07:02

Сам 

  Поэзия
451 6 9

Смениха се хиляди зими,

денят погрозня от лъжа,

смалиха се песни и рими,

човекът докрай не узря-

разпятия утрото раждат,

самотна е всяка луна,

а в зорите ангели плачат

с очи на деца, и в смъртта.

Ти какво ще сториш си с брата,

лукаво запалил му свещ?

Ще седнеш ли пак на софрата

нечовеко-сам и невеж?....

© Ивита Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??