May 9, 2010, 10:46 AM

Само думи 

  Poetry
897 1 11

По асфалта изтропаха конски копита.

Буболечка целуна стъклото неволно.

А във стаята тиха, от хората скрита,

аз лекувам със стихове душата си болна.

Само думи са уж, а ме хвърлят в дълбокото

на отдавна изстинали чувства и страсти

и денят се превръща в мечта пъстроока

по далечни посоки и бъдещи щастия.

Само думи, а пълнят живота с надежди

и даряват утеха, когато си тъжен,

а когато си слаб, е почти неизбежно

да нападаш със думи, вместо с оръжие.

И когато се смееш, а така ти се плаче,

и когато от гняв ти се иска да виеш,

осъзнаваш, че вече намерил си начин

красота и любов в този свят да откриеш!

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??