Dec 12, 2012, 12:34 PM

Сбогом 

  Poetry » Other
652 0 0

Сбогом



Бели стени, бели покривки, откъснати цветя...
Мониторът тихо писука в ритъма на сърцето,
из тъмните ъгли се крие Смъртта,
готова всеки момент да си покаже лицето.

Из огромното легло се крие тяло едно – 
бледо, слабо и изпито цяло,
сякаш безплътно е станало...
Губи се в тънкото одеяло.

Очите се притварят с мъка и тъга,
из дробовете въздухът излиза с хрипове,
ръцете стискат моите едва-едва – 
отпускат се безсилно, милите.

Очите му притварят се завинаги,
спират и мъчителните хрипове...
„Обичам те!“ - сърцето ми шепти.
„Сбогом, ще те помня!“ - едва проронват устните.


© Кристиана Кръстанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??