Сбогом
Бели стени, бели покривки, откъснати цветя...
Мониторът тихо писука в ритъма на сърцето,
из тъмните ъгли се крие Смъртта,
готова всеки момент да си покаже лицето.
Из огромното легло се крие тяло едно –
бледо, слабо и изпито цяло,
сякаш безплътно е станало...
Губи се в тънкото одеяло.
© Кристиана Кръстанова Всички права запазени