Забърза се денят – така потаен,
потънал в снежна белота,
препускаше към залеза безкраен,
след себе си остави тишина!
А аз, безсилна да го върна
смирих се, като клончето в снега,
тъгата в спомен се превърна –
за сбогом му помахах със ръка!
© Руми All rights reserved.