Feb 12, 2013, 11:16 AM  

Сезони на любовта 

  Poetry
787 0 1

Кой не знае какво е любов?

Тя е болка, зла прокоба и ревност, вина...

Тежък грях, самота и неволя,

и безумие, страх, празнота.

 

Кой не знае какво е любов?

Тя е лудост, най-прекрасната лудост в света.

Споделеният миг и крилете за полет,

и магията, стопляща двете сърца.

 

Кой не знае какво е любов?

Тя е пристан за бушуващи, бурни вълни.

Тя е храм за сърцата, от мъдрост пречистени,

благослов и балсам за ранени души.

 

Кой не знае какво е любов?

Тя е полет, страст, магия и стих, и мечта...

Във душите на всички покълнва на пролет

и от нейната святост сътворен е света.

С. Кръстева


© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??