Кой не знае какво е любов?
Тя е болка, зла прокоба и ревност, вина...
Тежък грях, самота и неволя,
и безумие, страх, празнота.
Кой не знае какво е любов?
Тя е лудост, най-прекрасната лудост в света.
Споделеният миг и крилете за полет,
и магията, стопляща двете сърца.
Кой не знае какво е любов?
Тя е пристан за бушуващи, бурни вълни.
Тя е храм за сърцата, от мъдрост пречистени,
благослов и балсам за ранени души.
Кой не знае какво е любов?
Тя е полет, страст, магия и стих, и мечта...
Във душите на всички покълнва на пролет
и от нейната святост сътворен е света.
С. Кръстева
© Силвия Кръстева Всички права запазени