Oct 6, 2024, 12:37 PM

Шепа жива вода 

  Poetry
103 2 2

ШЕПА ЖИВА ВОДА

 

... животът ми навярно ще е дълъг, почти като на моя стар баща –

ще се търкалям с есенния жълъд – отвъд проводил птичите ята,

с протегната душа ще ги посрещам, по-як дори от пролетния дъб,

по старичкия метод "проба-грешка" на всяко зло обърнал тежък гръб,

освободен от помисли греховни, простил за всички литнали мечти,

 

ще спра дори да нося и часовник, и с Времето ще си мълчим на "ти",

щом се събудя в утрините чисти, ще милна птица, стрък трева, дете,

и книгите ми вятърът ще листи – до днес не го научих да чете,

ще ви се радвам – шеметни и млади и влюбени във слънцето, чеда! –

аз – старчето сред старци белобради, ви нося в шепи Живата вода.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??