May 29, 2011, 12:03 AM

Шест карамфила 

  Poetry
464 0 1

Шест карамфила

стара баба купи,

тъжна и унила

към гробищата се запъти.

 

Шест карамфила -

шест дни неин дядо боледувал,

шест карамфила -

не се е излекувал.

 

Шест карамфила

още шест баби държаха

и те тъжни и унили

неутешимо скърбяха.

 

Приятелката им от младини

вдовица си остана,

без любим на старини -

в траур с жива рана.

© Богдана Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??