29 мая 2011 г., 00:03

Шест карамфила 

  Поэзия
465 0 1

Шест карамфила

стара баба купи,

тъжна и унила

към гробищата се запъти.

 

Шест карамфила -

шест дни неин дядо боледувал,

шест карамфила -

не се е излекувал.

 

Шест карамфила

още шест баби държаха

и те тъжни и унили

неутешимо скърбяха.

 

Приятелката им от младини

вдовица си остана,

без любим на старини -

в траур с жива рана.

© Богдана Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??