Можеш ли да станеш
по-празен от празнотата...
По-плътен от неутронна звезда...
Чрез вдишване да издишваш...
Чрез издишване да вдишваш...
Да летиш - птица без криле...
Да плуваш - риба - без хриле...
От дъното на океана
над Еверест да гледаш....
Покривът на звездите
килим да ти бъде....
Да се родиш синеок гарван
и в хора на ангелите да пееш...
Реките да потекат обратно...
Низините да скрият върховете...
Мислите ти да сменят пейзажа
с вълшебната пръчица
на настроението...
Никого да не познаваш...
За себе си да не се досещаш...
На нищичко да не се надяваш...
Нищо да не получаваш,
но всичко да даваш...
В лудост да гориш,
а нормален да оставаш...
Да разбираш, че няма Бог,
а за Бог да не се обявяваш...
Шест дни течности не пий...
Седем дни не спи...
Тридесет не се храни...
Превърни се в огледало
и в него се погледни.
© Младен Мисана All rights reserved.