Сърцето с ударите
времето брои.
Желая те всеки миг.
Искам гласът ти
да ме приспива,
косите ми да оправяш
с утринните лъчи.
Да се оглеждам
в сините ти очи -
да надникна през тях
във душата ти,
и ще позная
истински ли си бил,
или ме съжали,
че най-хубавата нощ
ми подари?!
Не търся надежден лъч.
Исках за малко
да бъда твоята сянка,
но сърцето подсказва друго -
без теб ударите му спират.
© Надежда Ангелова All rights reserved.