Sep 5, 2007, 4:42 PM

Ще върна пак при мене любовта!  

  Poetry
697 0 5
Аз виждам твойте пръсти ледени,
да търсят брод до моето сърце,
преправил глас със звуци медени.
Напразно е! Аз виждам твоето лице!
Не ще сковеш ти в студ сърцето ми,
макар да сипеш мраз и снежни хали,
Не виждаш ли, горещо е лицето ми?
И в мен са сетни сили сбрани.
Ще пофучиш, ще виеш със закана,
ще превърнеш всичко в мрак и тишина,
но знаеш ли, душата ми на топло е прибрана
и всеки спомен ще превърне в светлина.
Ще бъде зима! Да, ще бъде зима!
Смълчани ще повяхнат нежните цветя,
но знаеш ли, в природата закони има -
след всяка зима се възражда пролетта!
Кажи, какво ще правиш ти тогава,
когато в люляк се окъпе пролетта?
Е, хайде, давай, малко ти остава,
ще върна пак при мене любовта!

© Живка Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??