Жената има отредена роля
- да играе силната жена;
да има твърда, силна воля,
да не изпитва за нищо вина.
Трябва да е храбра и безстрашна,
да е истински герой;
да изглежда заплашителна и страшна,
да е готова винаги за бой.
Трябва да е горделива,
да брани своето достойнство;
но трябва да е и търпелива,
да пази близките си като войнство.
Но силната жена е само маска,
която жените носим на лицето,
когато копнеем единствено за ласка
и носим болката заровена в сърцето.
Под маската се крие пораснало момиче,
което все още се бои от тъмнината,
нежно и крехко като кокиче,
което търси любовта и светлината.
Преструваме се на дръзки и опасни,
а вътрешно изпитваме тревога и страх;
играем ролите отредени ни, ужасни,
но да бъдеш слаба не е грях.
© Татяна All rights reserved.