14 mar 2021, 7:22

Силната жена 

  Poesía
748 1 0

 

Жената има отредена роля

- да играе силната жена;

да има твърда, силна воля,

да не изпитва за нищо вина.

 

Трябва да е храбра и безстрашна,

да е истински герой;

да изглежда заплашителна и страшна,

да е готова винаги за бой.

 

Трябва да е горделива,

да брани своето достойнство;

но трябва да е и търпелива,

да пази близките си като войнство.

 

Но силната жена е само маска,

която жените носим на лицето,

когато копнеем единствено за ласка

и носим болката заровена в сърцето.

 

Под маската се крие пораснало момиче,

което все още се бои от тъмнината,

нежно и крехко като кокиче,

което търси любовта и светлината.

 

Преструваме се на дръзки и опасни,

а вътрешно изпитваме тревога и страх;

играем ролите отредени ни, ужасни,

но да бъдеш слаба не е грях.

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??