Имаш апартамент,
но купуваш още един,
после два,
след това три,
искаш мезонет
да има
и за разглезения ти син
и тъпата дъщеря –
бъдеща лека жена,
мисли се за фолк-звезда –
силиконово чудовище,
жалко подобие...
Имаш кола,
но купуваш още една –
мерцедес последен модел
за сина ти, оня плужек дебел,
от мозък лишен –
безнадежден кретен,
начинаещ бандит,
решил, че е велик,
с ланци златни окичен,
мазен, злобен, антипатичен...
Строиш вила,
макар че и в Драгалевци
си имаш голямо местенце,
а жена ти вири краченца
в леглото на някакъв бос –
важна клечка, гаден мафиоз
и всички твои афери издава –
тя се продава –
тая кучка те предава
за куфар, пълен с пари,
глупакът си ти,
алчността те уби!
© Богдана Маринова All rights reserved.