19 июн. 2011 г., 21:41

Симфония на алчността 

  Поэзия
527 1 5

Имаш апартамент,

но купуваш още един,

после два,

след това три,

искаш мезонет

да има

и за разглезения ти син

и тъпата дъщеря –

бъдеща лека жена,

мисли се за фолк-звезда –

силиконово чудовище,

жалко подобие...

 

Имаш кола,

но купуваш още една –

мерцедес последен модел

за сина ти, оня плужек дебел,

от мозък лишен –

безнадежден кретен,

начинаещ бандит,

решил, че е велик,

с ланци златни окичен,

мазен, злобен, антипатичен...

 

Строиш вила,

макар че и в Драгалевци

си имаш голямо местенце,

а жена ти вири краченца

в леглото на някакъв бос –

важна клечка, гаден мафиоз

и всички твои афери издава –

тя се продава –

тая кучка те предава

за куфар, пълен с пари,

глупакът си ти,

алчността те уби!

 

© Богдана Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??